Se gratis DR-tv uden kabel-tv men med stueantenne (DR1, DR2 og DR Ramasjang)

Logoer for de tre DR kanaler som stadig kan ses med antenne, nemlig DR1, DR2 og DR Ramasjang

Kan du nøjes med med at se DR-tv? Så kan du faktisk se tv helt gratis. Og du kan stadig se 3 kanaler – nemlig DR1, DR2 og DR Ramasjang. Du behøver ikke at have kabel-tv. Det eneste du behøver er en stueantenne til ca. 150 kr.

Efter overgangen til det digitale signal er der mange der tror, at man skal have kabel-tv, parabolantenne eller andet for at kunne se DR’s kanaler. Men det er faktisk ikke rigtigt. DR udsender stadig ukodede signaler ud i æteren som enhver med en digital modtager kan kan se.

Sådan ser du gratis DR-tv med stueantenne

1. Køb en stueantenne: Du kan nemt købe sådan en antenne på nettet her

2. Tjek at dit tv ikke er analogt men digitalt. Hvis det er købt efter 2009 så er det digitalt. Hvis det er ældre, så skal du have en boks til at omforme signalet fra analogt til digitalt.

3.  Tilslut stueantennen til dit tv (det kan være den skal flyttes lidt rundt for at finde det bedste signal. I vinduer i retning mod en sender er allerbedst).

4. Nye tv finder selv de 3 kanaler. Hvis ikke, så må man sætte tv’et til automatisk at søge og gemme de kanler det finder.

Forbehold

Du slipper ikke for at dit tv skal kunne modtage et digitalt signal. Omkring juni 2020 opgraderes kravet vist til, hvad dit tv skal kunne. Det er heller ikke sikkert, at tv-signalet hvor du bor er stærkt nok til en stueantenne. Så må du købe en udendørs der har bedre modtagelse.

Sammenligning af tv-pakker
Se i vores oversigt hvilke muligheder der for at få tv-pakker

Andre muligheder for at se tv
Se vores store guide til hvilke muligheder der er for at se tv

PS: Helt gratis er det selvfølgelig ikke, da du stadig skal betale licens.

Andre alternativer til at se kabel-tv:

1. Vælg selv kanaler med Boxer

Hvis du er træt af kabel-tv som f.eks. Yousee eller Stofa men gerne vil have lidt flere kanaler end DR, så kunne det være du skulle prøve Boxer.

Læs mere her hos Boxer hvor du også kan bestille (klik på menupunktet “TV & Streaming)

Du behøver ikke kabelforbindelse men kan modtage med antenne eller over nettet

Du kan modtage Boxer med en stueantenne eller en udendørs antenne. Og derudover så medfølger der et Boxer-Play abonnement, som gør at du kan se tv-kanalerne på din computer gennem streaming.

Du behøver ikke kabelforbindelse men kan modtage med antenne eller over nettet

Det specielle ved Boxer er også (ud over at du ikke behøver at have kabel-tv), at du selv kan vælge hvilke tv-kanaler du vil have. Du kan enten betale pr. kanal eller vælge nogle faste pakker. Og DR’s Kanaler DR1, DR2 og DR Ramasjang samt nabolandskanalerne ZDF, SVT1 og NRK1 følger gratis med.

2. Stream tv via internettet

Dette kræver at du har en netforbindelse med wi-fi. Det nemmeste er selvfølgelig blot at tv på din computer, tablet eller smartphone. Du bruger blot DR’s app, TV2 Play’s app, Netflix’s app, HBO’s app osv. Men vil du have det op på dit tv, så kan du bruge dette:

Stream på dit tv ved at bruge Apple TV:

Apple TV er den fedeste måde at streame til dit tv på. Du kan installere en masse apps hvorigennem du kan streame til dit tv. På den måde bliver dit tv til et virkeligt smart-tv. Der følger en lækker fjernbetjening med.

Køb Apple-TV på nettet her

Stream på dit tv ved at bruge Google Cromecast:

Googles Chromecast er noget billigere end Apple TV. Her skal du bruge en smartphone eller Computer til at streame på dit tv. En lidt mere nørdet løsning end Apple TV.

Køb Chromcast på nettet her

Scroll to Top

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.

Kender du til udsalg og outlets på nettet?

Snyd ikke dig selv for nedsættelser op til 70%: