Hvornår er der udsalg (Sale) 2020? Sommerudsalg (summersale)?

Hvornår er der udsalg?

Spørgsmålet de fleste af os stiller os selv to gange om året er: Hvornår er der udsalg (eller “Sale” som mange butikker kalder det)? Og svaret er faktisk ikke så enkelt. Der er stor forskel på, hvornår forskellige butikker holder udsalg og også på, hvor meget man kan spare på udsalg. Normalt er der vinter- og sommerudsalg:

Sommerudsalg (summersale):

 • Starter typisk i slutningen af juni, men kan også starte tidligere eller helt frem i august.
 • Varer typisk også en måned.

Det er svært af finde konkret information om hvornår udsalg starter. Men konkrete datoer for Sommerudsalg 2015 var følgende:

 • Københavns City: Ikke kendt. Det plejer at være omkring midt i juni.
 • Aarhus City: 18. juni
 • Odense City: Ukendt for 2020.
 • Fields, København: Summer Sale, startede den 13. juni i 2018. Ukendt dato for 2020.
 • Fisketorvet, København: Ikke kendt 2020
Spar 10% 20% 25% 30% 40% på udsalg

Prøv noget nyt! Udsalg i onlinebutikker

Der er endnu ikke rigtig nogen tradition for hvornår udsalget finder sted i onlinebutikker på nettet. Ofte følger udsalget gadebutikkerne. Men ofte er der også sektion i webshoppen der hedder Sale / Udsalg / Outlet og som kan findes året rundt. Men de fleste onlinebutikker lægger langt flere varer i deres udsalgssektion omkring januar og juni. Her er nogle af onlinebutikkernes udsalgssektioner:

Hvor sparer man mest på udsalg?

Min erfaring er, at der er to typer udsalgsbutikker:

 • De der sætter prisen lidt ned for at øge omsætningen lidt. Dette er er ofte butikker der sælger forskellige mærkevarer som dog ikke er deres eget mærke.
 • De der skal have solgt store dele af lageret. Disse butikker kan godt finde på gradvist at sætte prisen yderligere ned for at komme af med de sidste varer. Her kan man nogle gange se nedsættelser helt op til 70%. Det drejer sig her ofte om butikker og kæder der sælger deres eget mærke hvor avancen er stor nok til at de kan tillade store nedsættelser. Eksempler på disse butikker er: Hennes & Mauritz (H&M), ZaraMagasin(i høj grad deres eget mærke), Tommy HilfigerEspritBennetonVera ModaSelectedJack and Jones. Det er denne type butikker jeg synes er interessant at handle i når der er udsalg.

Vinterudsalg (januar-udsalg):

 • Starter typisk efter jul. Tidligere hed det januarudsalg, men nu kan det ofte starte 3. juledag. Nogle gange sågar de sidste dage inden jul.
 • Nogle butikker holder først udsalg i februar.
 • Vinter-udsalget slutter typisk en måned efter at det er startet.

Midseason-udsalg (forårs-udsalg):

Der er ikke nogen faste konventioner for, hvornår der er midseason-sale eller udsalg finder sted. Men typisk afholdes det vel imellem de normale udsalgstidspunkter. Det vil sige som efterårsudsalg i oktober, november og som forårsudsalg i april.

Scroll to Top

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.

Kender du til udsalg og outlets på nettet?

Snyd ikke dig selv for nedsættelser op til 70%: